Wat geslaagden zeggen…

Enkele indrukken van een paar van onze studenten die bij MJ-Rijschool hun rijbewijs hebben gehaald.

Ten eerste, ik begon met lessen in Alkmaar, maar ben halverwege het lessen verhuisd naar Leiden toe. Dus eigenlijk was het enorm onhandig, maar ik ben toch in Alkmaar blijven lessen, omdat ik tevreden was met manier van lesgeven. Hoewel ik elke week maar 1 keer kon lessen, heeft Kesawan wel altijd tijd voor mij vrij gemaakt zodat ik toch nog mijn lessen kon volgen.

Ten tweede, het lesgeld was gemiddeld vergeleken met andere rijscholen in Alkmaar. Hoeveel geld je kwijt bent hangt uiteraard van jezelf af. Sommigen hebben genoeg aan 20 lessen, terwijl anderen weer meer dan 30 lessen nodig hebben. Ik heb bijvoorbeeld een pakket genomen van 25 lessen inclusief examen.Omdat ik de eerste niet was geslaagd, had ik een uitbreiding van het pakket genomen van 10 extra lessen. Uiteraard kan je met Kesawan overleggen wat het beste bij jou past, want hij is tenslotte degene die het meest op de hoogte is van jou rijervaring.

Ten slotte, Kesawan is iemand waarmee je makkelijk overweg kan, hierdoor vond ik het ook nooit vervelend om te gaan rijden. Wanneer je de fout ingaat tijdens het rijden, zal hij niet tegen je schreeuwen. In tegenstelling, hij vraagt je om aan de kant te rijden en evalueert vervolgens samen met jou de situatie van net. Ik vind dit een hele goede manier van lesgeven, omdat hierdoor je de fouten in de praktijk meemaakt en oplost, tevens geeft dit je zelfvertrouwen en extra boost. In mijn geval was zelfvertrouwen op de weg wat ik nodig had om te slagen en dat heeft Kesawan mij kunnen geven.

– Minghai Liu

Door mijn broers werd ik geadviseerd om bij Kesewan te lessen, die ook hen rijinstructeur was geweest – dat bleek gelukkig goed advies te zijn! Tijdens mijn eerste les was ik onwijs bang dat ik een aanrijding zou krijgen, ook al hoefde ik alleen te de auto in de juiste richting te sturen! Kesewan had gelukkig snel door dat ik de neiging had om zenuwachtig te zijn en zorgde er dus voor dat ik geleidelijk van mezelf zekerder werd achter de stuur.

Kesewan heeft een talent voor lesgeven: hij zorgt niet alleen voor gezellige lessen maar kan ook heel goed zijn manier van lesgeven aanpassen op de individuele persoonlijkheden van zijn leerlingen. Zo had hij snel door dat ik een soort faalangst had waardoor ik snel zenuwachtig en gefrustreerd raakte, vooral als ik een foutje had gemaakt. Hij bleef altijd kalm en kon mij rustig uitleggen hoe ik het de volgende keer beter kon oplossen. Dit werkte voor mij heel goed, want ik ging hierdoor veel meer nadenken over waar ik mee bezig was als ik reed en raakte steeds minder in paniek als er iets onverwachts gebeurde.

Tijdens je lessen leert Kesewan je ook dat je rekening moet houden met al het verkeer om je heen: voor hem zijn niet alleen een auto kunnen besturen en de verkeersregels belangrijk, maar ook sociaal rijden speelt een grote rol in zijn lessen. Dit zorgt ervoor dat mensen die van hem rijles hebben gehad goed communiceren met andere bestuurders en weggebruikers.
Toen ik moest afrijden was ik bang dat ik zou zakken, waarop Kesewan zei “je kan toch autorijden, waar maak jij je druk om?” Hij had gelijk, ik was tot mijn verbazing in een keer geslaagd!
Ik heb erg genoten van mijn lessen (zelfs die in de vroege ochtend!) bij hem en durf te wedden dat het lang niet zo leuk was geweest als ik bij iemand anders had leren rijden!

– Jennifer Hemmens